FAQ

1.    Counseling of therapie?

Ouders en hun kinderen hebben soms meer nodig dan enkel counseling. Therapie kan dan voor jou en jouw gezin een grote stap zijn. De therapeut kan bij het kennismakingsgesprek samen met jou op zoek gaan welke vorm het meest geschikt is en verduidelijken hoe er best gewerkt wordt.

2.    Ik heb geen kinderen, kan ik dan in aanmerking komen voor Contextuele Therapie?

Natuurlijk! We zijn niet allemaal ouders, maar wel zijn we allemaal kind van onze ouders. Contextuele Therapie werkt over de generaties heen, dus ook jij maakt deel uit van een netwerk bestaande uit partner, ouders en grootouders. Tijdens het kennismakingsgesprek kan duidelijk worden welke belangrijke derden jij al of niet in de therapie wil betrekken.
Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen of samen met je partner een eerste gesprek aan te gaan. De stap naar therapie voor jezelf is een grote stap richting zelfzorg. 

3.    Ik sta open voor therapie, maar mijn partner en/of andere gezinsleden niet?

Ik streef er naar om iedereen die belangrijk is in jouw hulpvraag te betrekken tijdens de begeleiding, maar niet iedereen staat open om zijn verhaal te vertellen in een therapiesessie. Ik vind het belangrijk dat het tempo van iedereen in de begeleiding gerespecteerd wordt, ook al betekent het dat zijn/haar verhaal gemist zal worden. 
Ook hier staat zelfzorg voorop. De therapeut kan jou helpen met het verduidelijken van je situatie en helpen om er een gezonde, haalbare weg in te vinden.

4.    Ik twijfel of counseling/(online) therapie wel iets voor mij is.

De stap naar hulp vragen kan soms groot zijn. Om jou toch te woord te kunnen staan, biedt Unité gratis advies op één vraag. Heb jij een hersenkronkel waar je mee zit? Stuur een mailtje met de titel: 'gratis advies' en dan stuur ik je graag een adviesmailtje terug. Misschien kan dit jouw wel geruststellen, of kan het jou overtuigen om toch de stap te zetten.